Ocet balsamiczny z Modeny

[6569]

[]

[7791]

[7791]

has_post_thumbnail() taip
has_post_thumbnail() taip


[7791]




Włoski ocet z Modeny jest znany i ceniony z powodu intensywnego aromatu i słodko-kwaśnego smaku. Jest niezastąpiony w kuchni, nie tylko u specjalistów-szefów kuchni, ale także w kuchni domowej. Ten wyjątkowy ocet otrzymywany jest z moszczu winogron Trebbiano i Lambrusco, które uprawiane są w okolicach włoskiej Modeny.
Jak kupować
Nr katalogowy:200662
Napoje i produkty spożywcze

Ten wyjątkowy produkt otrzymywany jest z moszczu winogron Trebbiano i Lambrusco, które uprawiane są w okolicach włoskiej Modeny. To właśnie tutaj już w starożytnych czasach winorośle Trebbiano i Lambrusco produkowały owoce słynące z doskonałego smaku, a na strychach (nie w piwnicach) modeńskich domów trzymano beczki, w których dojrzewał ocet balsamiczny. Jakość produktu jest poświadczona certyfikatami wydanymi przez Włoskie Konsorcjum ds. Octu Balsamicznego z Modeny oraz Instytucję Kontrolną Cermet. Znakiem jakości jest oficjalna czerwona etykieta znajdującą się na szyjce butelki.

  • Posiada certyfikaty Włoskiego Konsorcjum ds. Octu Balsamicznego z Modeny oraz Instytucji Kontrolnej Cermet.
  • Do produkcji wykorzystuje się wyłącznie winogrona Trebbiano i Lambrusco uprawiane w okolicach Modeny.
  • Dojrzewa w dębowych beczkach; ceniony za intensywny owocowy zapach i wyjątkowy słodko-kwaśny smak.

Składniki: ocet winny, gotowany moszcz z winogron, barwnik E 150 d, przeciwulteniacz E 224, (zawiera siarczyny).

Stosuj do owoców, sałatek, grillowanych mięs, drobiu i owoców morza. Dodawaj także do sosów i wywarów.